Nagelspecialist - Manikyr - Nagelvård

 

Klicka här för att se priserna i min                 

Notera att avbokning utan debitering måste ske 24 timmar
före den bokade tiden.  

Mina behandlingar och material.

Med min långa erfarenhet, och efter många tester av olika material, har jag valt att fokusera på tre material för behandlingar utöver vanlig manikyr med nagellack.


Huvudkriteriet är mitt krav på hög kvalitet, och det gäller allt från råvaror och framställningsteknik till miljö- och hälsoaspekter. 

- Alla behandlingar av naglarna handlar om kemi. En viss påverkan kommer alltid att ske, men genom att använda de material jag valt ut, minimeras riskerna. Olika människor reagerar olika på materialen, och man kan därför välja mellan tre olika märken, så varje kund kan hitta det som passar den bäst.

- Jag använder endast material som är det vi kallar FRI FRÅN 5  (skadliga ämnen):
  Fria från Formaldehyd
  Fria från Tolyene
  Fria från DBP (Dibutyl Phtalate)
  Fria från Kamfer
  Fria från Formaldehyd Resin (Harts) 

- Mina material är alla så kallade soak off material, det vill säga de är upplösningsbara och kan tas bort med vanliga aceton-produkter utan att skada nagelplattan. 

Notera att jag genomfört ett test där jag jämfört slitaget naglarna utsätts för vid användande av vanligt nagellack kontra "gel-produkter". Då det främst är acetonet som gör påverkan på nagelplattan blev resultatet att gel är mer skonsamt än vanligt nagellack! Nagellack tas bort 1-2 ggr per vecka, gelé bara var tredje = minskat användande av aceton

- Materialen är flexibla vilket innebär att de kan följa nagelns rörelse om den till exempel slås i.
Det medför mindre risk för att materialet i sig skall spricka, och dessutom mindre risk för att nagelplattan skall skadas vid påfrestningen än om man använder stumma material (som till exempel akryl)

För den som har naglar som böjer sig lite mer vid utväxt innebär det minskad risk för att materialet släpper.

- Materialen är lätta vilket innebär mindre risk för nagellossning.

- Jag behöver varken fila eller luckra upp nageln med en primer före appliseringen, vilket innebär ett avsevärt mindre slitage.

- Mina material härdas numera med de senaste högteknologiska lamporna på marknaden. Genom att temperaturen gradvis stegras minimeras risken för den brännande känsla som kunde uppstå vid snabb värmeutveckling i materialet. Dessutom har lamporna innebyggda svalkande fläktar.